2011. június 15., szerda

Államvizsga után hogyan tovább?

Államvizsga után hogyan tovább?

A hallgatók nagy része még az államvizsga előtt elkezd tájékozódni a munkalehetőségekről. Végzés után következik az önéletrajzok küldése, állásinterjúk. Ha ezek nem járnak eredménnyel, elkezd gondolkodni a pályakezdő, hogyan tovább?

Államvizsga után hogyan tovább?

Van, aki a pályamódosítás, továbbtanulás mellett dönt, és próbálja megtalálni azt a képzést, tanfolyamot, mellyel növelheti munkaerőpiaci értékét.Miként érdemes tanfolyamot/képzést választani?

Mindenképp olyan tanfolyamot válasszunk, amely szerepel az Országos Képzési Jegyzékben vagy akkreditált képző intézmény által hirdetett. Ezek a minősítések garantálják az elvárt minőséget, szabályozottságot és megfelelő képesítést adnak a résztvevőknek.

Az akkreditált intézmények listáját a www.nive.hu oldalon találod.

Mennyibe kerülnek a képzések?

A képzések széles árskálán mozognak 30 ezer forinttól akár 500 ezer forintig. Tekintettel a képző intézmények egyedi árképzési technikáira, egy-egy tanfolyam árkülönbözete több tízezer forint is lehet intézményenként. Nem minden esetben érdemes az olcsóbb tanfolyamot választani.

IT területen melyek a legnépszerűbb képzések, továbbképzések?

Több mint három éves tapasztalatunk alapján azt látjuk, hogy az intenzív, gyakorlatorientált informatikai továbbképzésekre van legnagyobb kereslet. Ennek oka valószínűleg az, hogy a felsőoktatásban megszerzett elméleti alapot a gyakorlatban nem tudja alkalmazni a végzett hallgató viszont erre van legnagyobb szüksége ahhoz, hogy munkát találjon az IT piacon.

Az IT cégek általában Java vagy .NET platformot használnak, így ezek a technológiák a legkeresettebbek a képzések között is.

A rövid, megfizethető képzésekre nagy igény van a hallgatók körében, hiszen rövid idő alatt profi szakemberektől kapnak betekintést az igazi munka világába, és megszerzik azt az alapot, mellyel az interjún magabiztosan indulhatnak.

Mit ajánlunk frissen végzett hallgatóknak?

Azoknak, akik a főiskolai, egyetemi elméleti tudást szeretnék gyakorlati tapasztalattal is kiegészíteni, a Java, C# és SQL rövidebb, intenzív képzéseket ajánljuk. Ezek során megkapják azt a tudást, amivel magabiztosan elindulhatnak az IT cégek interjúin és sikerrel is járnak.

Természetesen a téma kiválasztása attól függ, melyik céghez szeretne az illető pályázni.

Mit tanuljon az, aki már tapasztaltabb?

Nem csak a friss diplomásokra gondolunk, haladó Java és haladó .NET képzéseink azoknak szólnak, akik már dolgoztak informatikai projektben, és szeretnének mélyebben elmerülni az adott technológiában, vagy éppen szakterületet akarnak váltani.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése