2011. június 28., kedd

Hogyan választ a munkáltató?

Mi szerint válogatnak a munkáltatók, ha beosztottat keresnek?

Álláskereséskor először általában az jut eszünkbe, hogy vajon hol, és milyen eszközzel tudnánk a leghamarabb állást találni. A válasz pedig általában mindig ugyanaz: az INTERNETEN. Manapság az ember mindent megtalál a világhálón, egy kis szerencsével az álom munkahelyet is. De vajon hol és milyen módszerekkel keresgél a munkáltató, ha új alkalmazottat keres?

Természetesen ők is világhálón néznek szét először. Rengeteg olyan oldalt találni a neten, ami az álláskeresőknek és a munkáltatóknak nyújt segítséget a megfelelő állás/alkalmazott megtalálásához. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy a lehető legtöbb oldalon jelen legyünk önéletrajzunkkal, és hirdessük magunkat.

Hogyan választ a munkáltató?

Amikor egy cég új alkalmazottat keres, általában ők is úgy gondolkodnak, és közel hasonló utat járnak végig, mint az álláskeresők:

1. Első lépésben a nagyobb álláskereső oldalak hirdetéseit böngészik végig
Ha munkát keresünk, érdemes minél több álláskereső oldalra regisztrálnunk, hiszen a munkáltatók zöme minden nagyobb és híresebb oldalon szétnéz. Érdemes úgy bejegyezni magunkat, hogy ha földrajzilag, vagy szakmák, tevékenységi körök alapján keres a munkáltató, akkor is ránk találjon. Lehetőleg minden, számunkra releváns oldalon ott legyünk, így biztos, hogy egy lehetőséget sem szalasztunk el.

2. Népszerűek az ún. "önéletrajz gyűjtő oldalak" is, ahol több ezer önéletrajz között válogathat a munkáltató
Manapság már több olyan oldal is van a neten, ahová kifejezetten önéletrajzokat tudunk feltölteni. Ezeken az oldalakon a munkáltató válogathat az önéletrajzok és a jelöltek között, akár az általa meghatározott elvárások alapján is. Ilyenkor általában kulcsszavak alapján szelektálnak az önéletrajzok között, érdemes tehát egy jól megszerkesztett önéletrajzot feltölteni. Belecsempészhetünk számunkra fontos kulcsszavakat az önéletrajzunkba, amelyek a munkáltató kritériumai között is szerepelhetnek.

3. Országos és helyi állásbörzék
Egy állásbörze nagyon jó alkalmat nyújt arra, hogy a munkáltatók és az álláskeresők találkozzanak. Így szerencsére egyre több ilyen rendezvényt szerveznek, egyetemek és nagyobb cégek egyaránt. Ha állást keresünk, fontos, hogy minden olyan eseményen részt vegyünk, ahol a munkáltatókkal találkozhatunk, és megüresedett munkahelyekről értesülhetünk.

4. Közösségi portálok
A közösségi portálok legfőbb célja, hogy kapcsolatokat építsünk. Akár új kapcsolatokat is kialakíthatunk, akár a régieket is feleleveníthetjük, a lényeg, hogy hírt adjunk magunkról. Ezeken az oldalakon akár olyan munkahelyeket is találhatunk, amelyek nem is voltak meghirdetve. A dolgunk csak annyi, hogy hozzunk létre magunknak egy profilt, és azt mindig friss tartalommal lássuk el. Ha munkát keresünk, töltsük fel önéletrajzunkat, osszuk meg elvárásainkat, és hagyjuk, hogy ránk találjanak. Ilyen üzleti közösségi portál például a Linkedln, Xing, Viadeo. A munkáltatók szívesen böngésznek ilyen oldalakon, sőt blogokon is. A lényeg, hogy mindenhol ott legyünk.

Brian Ward szoftverfejlesztőként dolgozott, amikor hirtelen, egy péntek délután elbocsátották állásából. Alig egy héttel később azonban már új munkahelyen dolgozott, hála az online közösségi hálózatoknak.

Felmérések szerint egy átlagos álláskereső 12 hét alatt talál munkát. Hogyan sikerült akkor hősünknek egy hét alatt új munkahelyet találnia? A jelszó: közösségi portál.

Ma már – ha komolyak a szándékaink az álláskeresés terén – a szociális hálóra feltöltött profilunk dolgozik helyettünk. Nyitott szemmel kell járnunk a Facebookon és a MySpace oldalakon, új impulzusok után kell kutatnunk a Twitteren, és olyan emberekkel kell megismerkednünk, akiktől nem idegen a Linkedln világa. Miért? Mert a legfejlettebb technológiák ellenére az álláskeresés alfája és omegája még mindig az emberi kapcsolatrendszer.


A sikeres álláskeresés lényege tehát, hogy az összes információs csatornát felderítsük, ahol a munkáltató ránk találhat, és jelen is legyünk azokon. Ha ez sikerül, akkor már elértük azt, hogy a munkáltató megtalálja, elolvassa önéletrajzunkat, és állásinterjúra hívjon. Ez azonban még csak az első lépés.

Második lépésben adódik a kérdés: mit kell tennem ahhoz, hogy az állásinterjún engem válasszanak az adott pozícióra? Általában a "kiválasztással foglalkozóknak" nagyon rövid idő áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy egy adott pozícióra megtalálják a legmegfelelőbb pályázót. Ezért vannak bizonyos kritériumok, amiket szem előtt tartanak a döntéskor az interjúztatók. Akárhány kérdést is tesznek fel felvételi elbeszélgetéskor, igazából három nagyon lényeges momentumot vizsgálnak:
  1. képesek vagyunk-e elvégezni a munkát, tudjuk-e vállalni a pozícióval járó felelősséget?
  2. valóban el akarjuk-e végezni az adott feladatot, motivál-e minket a pozíció?
  3. be tudunk-e illeszkedni a vállalati kultúrába?


Ezután már nincs más dolgunk, csak meggyőzni a munkáltatót, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak a pozícióra. Ehhez pedig – a fentiek mellett - csupán önismeretre és jó adag önbizalomra van szükségünk, és garantált a siker.

Eredményes álláskeresést kívánunk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése