2011. július 6., szerda

Az állásinterjúk titkai: kérdések és válaszok a sikerért

Kérdések, melyekre készüljünk az állásinterjú előtt

Biztos mindenki került már olyan helyzetbe állásinterjún, hogy feltettek egy ártatlannak tűnő kérdést, és mi mégsem tudtuk, hogy mit is kellene rá válaszolnunk. Az ilyen interjúkon gyakoriak a trükkös kérdések, de mi áll ezek hátterében?

A trükkös kérdések valójában tesztek, megmutatják, hogy váratlan helyzetben hogyan viselkedünk, mennyire tudjuk megőrizni nyugalmunkat, hogyan reagálunk a provokációra - ez előrevetíti, hogy egy adott munkahelyi helyzetben hogyan fogunk cselekedni.

Az állásinterjúk titkai: kérdések és válaszok a sikerért

Általános kérdések, melyeket szinte mindenki megkérdez

1. Meséljen magáról dióhéjban
Ilyenkor nem az a lényeg, hogy mit mondunk, hanem az, hogyan mondjuk. A felvételiztető arra kíváncsi, hogyan tudunk prezentálni, kapcsolatot teremteni, hogyan fejezzük ki magunkat. Nem kell monológot mondanunk. Röviden, tömören és frappánsan foglaljuk össze azt, amit fontosnak tartunk kiemelni eddigi szakmai utunkból. Kerüljük el az élettörténet elmesélését, maradjunk szigorúan a szakmai vonalnál.

2. Mit szeretne nálunk dolgozni?
Ennél a kérdésnél megmutathatjuk tájékozottságunkat az adott területen. Érdemes az interjú előtt tájékozódni az adott iparágról, magáról a cégről. Emeljük ki válaszunkban, miben lehetünk hasznára a cégnek, hogyan tehetjük őket sikeresebbé.

3. Miért Önt válasszuk az állásra?
A pályázók többsége ilyenkor azt mondja el magáról, hogy keményen dolgozik, motivált és igazi csapatjátékos. Az interjú készítőjét az érdekli, hogy megvannak-e bennünk azok a személyiség jegyek, melyek alkalmassá tesznek az állás betöltésére. Ezért fontos, hogy jól megértsük, hogy miről is szól az állás és milyen típusú ember tudná azt sikerrel betölteni. Ennek megfelelően emeljük ki erősségeinket.

4. Milyen rossz tulajdonságai vannak?
Olyan "gyengeséget" érdemes kiemelni, amelyben benne van a lehetőség, hogy odafigyeléssel még erősséggé is alakítható. Például: "korábban gyakran elmaradtam az adminisztrációval, és ezért összetorlódtak ezen a téren a tennivalóim, ami sok galibát okozott. Azóta rászoktattam magam, hogy minden adminisztratív tennivalót feljegyzek magamnak, és este a munkát ezek rögzítésével zárom. Így semmi nem marad ki, és a feladat is időben el van végezve."

Furcsa, sokszor értelmetlennek tűnő kérdések, melyekkel találkozhatunk az interjún

Vannak olyan cégek, akik előszeretettel alkalmazzák ezeket a váratlan kérdéseket az interjú alany valódi tulajdonságainak feltárására.

Ha szeretnél állást kapni a legjobb technológiai cégek valamelyikénél, nem árt felkészülnöd az ún. kreatív kérdésekre, amelyekkel előszerettel bombázzák az informatikusokat a külföldi vállalatok állásinterjúin. Itthon még várat magára ez a trend.

A kreatív kérdéseknél igazából nem is a helyes válaszra kíváncsiak, hanem hogy egy leendő alkalmazott hogyan próbál megoldást találni. Mivel ezek a cégek manapság gyorsan reagálnak a piaci változásokra, ezért nem csak a magas IQ-t és szakképzettséget tartják fontosnak a toborzásnál, hanem azt is, hogy az új munkatárs képes legyen bonyolult feladatok megoldására.

A Microsoft már az 1980-as évektől kezdve használ ún. nyitott végű logikai kérdéseket, amelyekre több válasz is létezik. Az egyik ilyen kedvenc kérdésük, hogy "miért kerek a csatornafedél"? A válasz itt megtalálható.


1. Ha választhatna egy állatot, akkor melyik bőrébe szeretne bújni?
Ennél a kérdésnél nem az a fontos, hogy milyen állatot választunk, hanem a magyarázat, amit arra adunk, hogy miért azt választottuk. A szakember azt figyeli, hogyan próbáljuk megmagyarázni választásunkat, hogyan építsük fel a válaszunkat. Lehet, hogy egy ilyen kérdés elsőre furcsának hangzik, de a valódi célja az, hogy megmutathassuk, mennyire vagyunk kreatívak, hogyan találjuk fel magunkat váratlan helyzetekben.

2. Kivel cserélne helyet a történelemben és miért?
Ilyenkor keressünk egy alapvetően pozitív megítélésű személyiséget, és magyarázzuk el, miért őt választottuk, miért szeretnénk a helyébe lépni, miért tiszteljük tetteit, eredményeit.

3. Milyen címet adna a saját életéről szóló könyvnek?
A javasolt könyvcím sokat elárul arról, hogyan látjuk saját magunkat. Lehetőleg olyan mondatot találjunk ki, amely pozitív, előremutató, ambiciózus üzenetet hordoz.

4. Ha tűz ütne ki a lakásában, mi az a három dolog, amit mindenképp kimentene?
Az erre a kérdésre adott válasz az értékrendünket, a prioritásokat tükrözi. Lényegében bármilyen választ adhatunk, a lényeg, hogy mindet meg tudjuk indokolni.

Az állásinterjú lényege, hogy a beszélgetés rövid ideje alatt a lehető legtöbb bennünk rejlő kompetenciát tárjunk fel a kérdező előtt. Ennek legjobb módja, ha nyitottak és őszinték vagyunk a kérdezővel szemben. Ha felkészülten, magabiztosan és őszintén állunk hozzá az interjúhoz, szinte garantált a siker.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése