2011. július 22., péntek

Továbbképzések céges berkeken belül

Manapság minden valamire való cégnek van képzési terve, amely biztosítja a célok eléréséhez szükséges szakember állomány meglétét. A képzési terv tartalmazza, hogy milyen átképzést, továbbképzést kell megvalósítani, milyen ütemezéssel és milyen létszámmal. Legtöbbször ehhez igazítják egy-egy dolgozó továbbképzését cégen belül. Legalábbis külföldön általában így van, hazánkban azonban sajnos kicsit rosszabb a helyzet.

A dolgozók szaktudásának továbbfejlesztésére kidolgozott tervvel az európai uniós átlagban a cégek 47%-a rendelkezik, Magyarországon ez az arány 26%. Külföldön a munkaerő továbbképzésének, oktatásának is nagyobb hagyománya van. Az Európai Unió átlagában a cégek 62%-a biztosít képzést dolgozóinak, Magyarországon ez az arány 36,7%. Pedig a cégek a szakképzési hozzájárulás egy részét felhasználhatják saját dolgozóik részére szervezett képzésekre. A szakképzési hozzájárulás azonban csak bizonyos típusú képzésekre számolható el.

Továbbképzések céges berkeken belül

Csak olyan képzéseket számolhatnak el a cégek, aminek elvégzésével a dolgozó a munkakör betöltéséhez, foglalkozás, tevékenység gyakorlásához szükséges képesítést kap, és a képzésnek államilag elismert képzésnek kell lennie. Ez lehet OKJ képzés, felsőoktatási intézményben felsőfokú szakképesítés megszerzése, megváltozott munkaképességűeket érintő rehabilitációs képzés, illetve nyelvi képzés is.

Emellett a képzés időtartama is meg van szabva, minimum 20 óra kell, hogy legyen. És az sem mindegy, hogy milyen intézményben tanul a munkavállaló, ugyanis csak az akkreditált képző intézményekben végzett képzéseket számolhatják el a cégek, illetve az ún. belső képzésekre is szigorú szabályok vonatkoznak.

A képzés maga a tartalmát illetően lehet általános vagy speciális képzés. Attól függően, hogy ki végzi az oktatását a dolgozónak, lehet külső képzés (képző intézmény bonyolítja le), vagy belső képzés (cégen belül bonyolítják le), illetve vegyes képzés.

A szakképzési hozzájárulási kötelezettség terhére elszámolható költségek maximális támogatási intenzitása:
  • általános képzés estén az elszámolható költségek 60%-a;
  • speciális képzés esetén az elszámolható költségek 25%-a.


A részletes szabályozást a 2003. évi LXXXVI. törvény tartalmazza a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról.

Mellesleg mi is akkreditált intézmény vagyunk, keresd képzéseinket: www.experttraining.hu


Ahogyan a fentiekből is látszik, szabályozás ezen a területen is van bőven, amivel sokszor nincsenek is tisztában a cégek. Pedig a szakképzési hozzájárulás hatékony felhasználásához fontos, hogy magabiztosan alkalmazzuk az ehhez kapcsolódó szabályokat, átlássuk az igénybevételhez szükséges teendőket. Valószínűleg ezért sincs még olyan nagy hagyománya hazánkban a cégen belüli továbbképzéseknek.

A nyugati országokban már felismerték, hogy a dolgozók továbbképzésével, oktatásával jelentősen növelhetik a cég hatékonyságát, eredményességét. És nem mellékesen még a munkavállalók motiválásában is nagy segítség, ha lehetőséget biztosítunk számukra a tanulásra, fejlődésre.

A szakképzési hozzájárulási kötelezettség elszámolásának lehetőségével a képzések költsége alól is mentesítették a vállalatokat. Igaz, az elszámolás bizonyos szintű adminisztrációval jár, de a munka mindenképpen kifizetődik: hatékonyabb működést, és elégedett munkavállalókat eredményez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése