2011. augusztus 24., szerda

Miben tudunk segíteni, ha hallgató vagy?

Manapság a diplomát megszerezni nem olyan nehéz, mint például frissdiplomásként állást találni. A jó munka és a jó munkahely pedig egyenesen ritka (sajnos többet lehet találkozni panaszkodó, mintsem elégedett emberekkel).

Miben tudunk segíteni, ha hallgató vagy?

Miben tudunk segíteni, ha hallgató vagy?

1. Tedd értékesebbé a diplomád!
Évente több ezer "egyforma" diplomával rendelkező frissdiplomás kerül ki a munkaerőpiacra, a "nagybetűs életbe". Papíron ezek a leendő munkavállalók egyforma tudással rendelkeznek, mégis mi alapján döntenek a munkáltatók?

A munkáltatók megpróbálják az önéletrajzban feltüntetett adatok alapján a legértékesebbeket kiválogatni. Egy nagyobb cégnél már csak azokat a jelölteket hívják be állásinterjúra, akiket az elküldött önéletrajzuk alapján alkalmasnak tartanak a meghirdetett pozícióra. Sokan kihagyják például az önéletrajzból a "Microsoft Word, Excel, PowerPoint felhasználói szintű ismerete" részt, pedig nem mindig egyértelmű, hogy az "aktuális versenyző" mit tud kezdeni egy VKERES függvénnyel, vagy Slide Masterben szerkeszt-e meg egy prezentáció sablont?

Egy szó, mint száz, amihez értesz, írd be az önéletrajzba, hátrányod nem származhat belőle. Feltéve, ha van olyan plusz képesítésed, amit beírhatsz. Amennyiben nincs, mi tudunk abban segíteni, hogy megkülönböztesd és értékesebbé tedd magad a több ezer "versenytársadtól" a munkaerőpiacon.

36 órás gyakorlati képzéseink elvégzése után Junior Java fejlesztő, Junior C# fejlesztő, Junior SQL fejlesztő, 120 órás haladó képzéseink sikeres elvégzése után pedig Senior Java fejlesztő, Senior .NET fejlesztő tanúsítványt kapsz.


2. Szerezz gyakorlatot!
Vannak olyan cégek, akik a gyakorlati tudást fontosabbnak tartják a papírnál. Előfordulhat, hogy az állásinterjún egy gyakorlati példát kell megoldanod, vagy vinned kell magaddal egy példaalkalmazást, amit te készítettél.

Az álláskeresés ördögi köre, hogy frissdiplomásként nem lehet tapasztalatod, de tapasztalat híján sokszor nem téged választanak az adott pozícióra. Hogyan lehet kitörni az ördögi körből?

Egyszerűen. Gyakorlatorientált képzéseinken az adott technológiát nemcsak elmélet szintjén sajátíthatod el, hanem gyakorlati példákon keresztül is. Oktatóink napi szinten találkoznak az aktuális technológia meghatározó kérdéseivel, újdonságaival, hiszen kivétel nélkül nagyvállalati projektekben vesznek részt.

A mottónk nem hiába "technológiák a gyakorlatban"! :)


3. Tedd meg az első lépést!
Haladó képzéseink sikeres elvégzése után álláslehetőséget biztosítunk neked partnereinknél, ezáltal kapcsolatba kerülhetsz olyan informatikai cégekkel, akiknek szükségük van programozó szakemberre. Neked már "csak" az a dolgod, hogy rendelkezz a megfelelő elméleti tudással és gyakorlati tapasztalattal, valamint megfelelő önéletrajzot állíts össze. Go to 1. :)

Ha bármi kérdésed lenne, érdeklődj bátran!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése