2011. augusztus 17., szerda

Üzleti képzéseink bemutatása (3. rész)

Bemutatkozik az agilis projektmenedzsment módszertanok képzés

Mit jelent tulajdonképpen az agilis projektmenedzsment módszertan?
Az agilis módszertanok arra fókuszálnak, hogy a gyakran változó követelményekhez tudjanak alkalmazkodni. Ha egy projektben megváltoznak az igények, akkor egy adaptív csapat képes alkalmazkodni a változásokhoz.

Agilis módszertan szerint haladva mihamarabb törekszünk egy minimális funkciókat tartalmazó változat (prototípus) elkészítésére, amit a vevő kezébe lehet adni, a többi igényt pedig egymás után beépítve az ügyfél egyre komplexebb változatot kap egészen a projekt befejezéséig. A vevő így folyamatosan képben van a megrendelt szoftverről, és ha változtatási igénnyel áll elő, akkor azt hatékonyan vissza lehet vezetni a projektbe.

Agilis szoftverfejlesztés

Mi az agilis projektmenedzsment módszertanok képzés célja?
A képzés célja, hogy a szoftverfejlesztéssel foglalkozó szervezetek menedzsmentje világos képet kapjon arról, hogy milyen vezetési alapelvek húzódnak meg a modern agilis vezetési keretrendszerek mögött. Elsősorban a SCRUM és a Kanban System for Lean Software Developement módszereket vizsgáljuk meg.

Kiknek szól az agilis projektmenedzsment módszertanok képzés?
A képzés azoknak szól, akik a tradicionális menedzsment szemszögéből is meg akarják vizsgálni a ma egyre divatosabbá váló módszereket és nem "vakon" szeretnének belevágni a projektek átalakításába. A képzés fókuszában a "Miért működnek ezek a módszerek?" kérdés áll.

Lehetőség van a képzés testre szabására is. Ebben az esetben interjút készítünk a szervezet 4-6 vezetőjével, tájékozódunk a cég speciális, egyedi jellemzőiről. Az interjú alapján a képzést testre szabjuk, hogy a leghatékonyabbnak ígérkező módszerek kapják a legnagyobb hangsúlyt.

Ha bármi kérdésed lenne, keress minket bátran!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése